onsdag 9. mars 2011

Good Morning Vietnam!


Da var vi kommet til neste innlegg og landet vi har begynt å elske! 

Quy og Stian.
Som vanlig dro vi tidlig om morgenen, og etter omtrent 7-8 timer på buss kom vi frem til Saigon, eller Ho Chi Minh City som det egentlig heter. Da vi kom oss ut av bussen og gått demonstrativt en vei for å komme oss unna alle menneskene som ville at vi skulle betale dem for å kjøre oss et eller annet sted, kom en dame og praiet oss inn til et ”hotell”(om man kan kalle det det). Stedet var familie eid og lå i en fin liten bakgate man ikke hadde sett med mindre man visste om den. Familien var vanvittig hyggelig =)

Så var det dagene her da. Dagen vi kom gikk med til å slappe av og finne gaten med billig mat ;) Dag nummer to betalte vi Quy som driver stedet vi bor (for sin mor) til å  kjøre oss ut til Cu Chi Tunnels. Det er den mest vanvittige kjøreturen på moto vi noen gang har hatt!! (OK skal sies at Stian aldri har kjørt en før, mens Vivi faktisk hadde sin egen scooter i to år) Likevel, dette var en opplevelse uten like! Tut og kjør for alle penga! Om du er bitteliten i forhold til store biler har ikke noe å si gitt.. Quy som kjørte Vivi tok tuting på alvor, Han tutet mer enn andre gasset! Helt sykt! First hand experience..

Jaja.. Cu Chi Tunnels var spennende nok.. Skal sies at det var kanskje litt for mye tilrettelagt for turister, og guiden vår hastet litt for fort igjennom ruten! Men men, vi valgte å lage vår egen rute litt lenger ;) tihi, sånn går det når man tør å være frekk (når man egentlig ikke er det..;P)

Dagen etter hadde vi en heldagstur til Mekong Delta. Mekong Delta er utløpet for elven Mekong, noe som gir gro bunn for noe av landets mest fruktbare ris/frukt plantasjer. Vi fikk se alt i fra bitte små caféer til Kokos-godetri fabrikker.  Mye av turen foregikk på en liten ”elvebåt” om man kan kalle det det. Litt for dyrt for vår smak, men med tanke på alt vi opplevde var det utrolig bra! Bare lunsjen vi fikk var jo verdt halvparten av det vi betalte! 





Vi valgte å dra videre dagen deretter og satte oss på bussen mot Da Lat som tok 7 timer, ca 2400 meter over havet. Det var faktisk litt kaldt der folkens, hele 22 grader om kvelden ;) Tiden der brukte vi til å leie hver vår scooter! Og ja Vivi klarte å få Stian på sin egen og ut i trafikken ;) Det var utrolig moro, vi opplevde hva vi ønsket! På natten hadde vi et lite skype møte med Inger (Vivi sin mor) på hennes 60 års fest! Det var så utrolig gøy! Kunne ikke gått bedre!! Takk til alle som bidro!






Tross lite søvn kom vi oss opp og av gårde til Nha Trang, der det viste seg at vi ble i hele fire dager!! Som vi skrev i forrige innlegg, skulle vi feire.. Svaret er at vi feiret at vi klaret Open Water Course! Vi er nå kvalifiserte dykkere ned til 18meter! Jeej vi klarte dykkelappen;) Vivi er meget imponert, Stian meget imponert over Vivi ;P (skal nå sies at Stian har fullført omtrent 90 prosent av kurset før..) Men uansett dette er konge! Vi kan nå dykke hvor som helst og når vi vil ;) Australia og Fiji: here we come ;) 

Clive, meg, Oskar og Stian. Våre instruktører :)
Etter fire helt fantastiske dager i Nha Trang dro vi videre til Hoi An, hvor vi ble en dag mindre enn forventet. Det var et veldig lite og koselig sted, men vi fant ut at det vi kunne bruke tiden vår bedre et annet sted.. Så dermed dro vi videre til Hue, som er den gamle hovedstaden, og like ved DMZ (som er skillet mellom gamle nord og sør). I Hue opplevde vi forbidden purple city (som er en egen liten by innenfor Imperial Enclosure, som igjen er i gamlebyen i Hue) og DMZ. Til informasjon, dersom folk planlegger tur til Hue og DMZ, ikke ta turen til DMZ gjennom et byrå. Selve turen var ganske kjedelig kan man si, kun egentlig tunellene som var verdt å se. 

Da går veien videre til Ninh Binh i dag. Vivi har blitt ordentlig syk for første gang på turen, og hun gleder seg ikke til tolv timer på buss med influensa!! La oss håpe hun sovner ganske raskt.

8 kommentarer:

  1. Dette er jo fantastisk å lese. Dere opplever så mye. Vi fikk ikke tatt tunellene. Det var det vi gikk glipp av på grunn av forsinkelse med fly ned til Vietnam. Men dere er sikkert eninge i at Vietnam er et fint land. Vi var også på ruten dere tok på Mekong Delta, og det var jo en flott opplevelse. Det er så anderledes enn i Norge. Så på facebook at Stian savner Norge litt noen ganger. Men det er bortkastet tid, for snart er dere hjemme. Her er det 2-3 varmegrader og sludd i dag. Sitter på jobben som jeg stort sett gjør 9-11 timer hver dag. Ellers er vi opptatt med Lions og Nattlapp og alt det vanlige. Trygve og Ane Katrine samler på flytte esker, så nå nærmer det seg flytting snart. Ellers er det ikke så mye å fortelle om her. Det er jo deilig at det begynner å bli lysere. Det var så hyggelig med Skype møtet på festen min. Ble veldig overrasket og rørt. Jeg tror det var en flott fest for alle som var der. Besse imponerte som vanlig med en fin tale, og var den eneste som ikke hadde "jukselapp" Han er utrolig. Nå får jeg jobbe, så lykke til videre på ferden. Og gratulerer med dykkerlappen, men husk - vær forsiktig. (Måtte bare si det) :-) Klemmer fra mor Inger

    SvarSlett
  2. Litt kaldt på kvelden ja, 22 grader? Haha, som Inger skrev er det bare sludd og tåpelig vær i Oslo. Da jeg kom til skolen idag så jeg ut som en druknet katt - sur og våt!!! Da var det en perfekt overraskelse å se at det var nytt innlegg fra dere - hvorfor følge med i timen når man kan lese morsommere ting på nettet liksom :-) Begynte selvfølgelig å le høyt av bildene på et utrolig upassende tidspunkt (midt i forelesning når alle andre var musestille), med andre ord er alt som normalt hva meg angår...

    Gratulerer så mye med dykkerlappen!!! Og god bedring, Vivi min. Influensa er ikke noe morsomt, men det pleier jo heldigvis å gå over til slutt. Skal krysse fingrene for at du blir frisk fort :-p

    Torunklem

    SvarSlett
  3. Hei! Det høres ut som dere virkelig får oppleve både det ene og det andre. Og ja, 22 grader kan faktisk føles litt kaldt, jeg er helt ening, men det er fremdeles bedre enn her med 14 grader, regn og sol omhverandre. Det er utrolig flott å lese innleggene deres og se bildene. Litt rart å tenke på at dere er så langt unna, men samtidig følge med på reisen. Det er ikke så mye å fortelle herfra. Jeg var syk en to ukes tid med influensa og alt som hører med. Så jeg føler med deg, håper du blir fort bra igjen. Det var gøy at vi klarte skype møte på mors bursdag, det var en suksee. Kvelden ellers gikk veldig bra. Jeg fikk desverre ikke tatt så mange bilder som jeg skulle ønske. Titta gjennom dem her om dagen og så at jeg kunn har noen bilder av bordene før gjestene kom, og et av Trygve som danser med Sigrid, og en kort film av mor på dansegulvet! (kan også se far i bakgrunnen).

    Nå sitter jeg i atelieet og venter på at en pute skal tørke slik at jeg kan pusse den for tiende gang.... never ending project! Rui dro til Porto i dag, skal ha en åpning i helgen. Jeg skal begynne på Portugues kurs igjen i kveld. Har møtt en annen norsk jente som også skal begynne på kurset. Skal ha samme lærer som sist, som jeg likte veldig godt, så det kan bli en fin gruppe. Ellers er ting som vanlig her. Gleder meg til dere kommer ;)

    Klemmer

    SvarSlett
  4. Ikke så mye å fortelle her heller. Litt rart for man gjør noe hele tiden og rekker aldri å slappe av. I kveld var avslappingskvelden (etter at jeg kom hjem fra jobb i halv syv tiden), men da har jo Ane fylt opp stua med skravlejenter. Ellers går vi rundt og gleder oss til å flytte på mandag. Jealous på turen deres fortsatt. Trenger ferie.... så lenge til påske. Grattis med dykkelappen. Noe jeg ikke klarte å få meg. jaja.... sett nok på dataskjerm i dag så får skru den av nå. God tur videre:)

    Klems,
    Trygve

    SvarSlett
  5. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  6. Så koselig å se at så mange har skrevet! Det varmer oss på en regnfull dag som idag;)

    Forresten, tiden som vises på denne kommentaren er helt feil! Når vi legger ut innlegg får vi forandret tiden slik at det blir riktig i forhold til der vi er. Det går tydligvis ikke på kommentarer. Uansett klokken er nå her 15.55 ;)

    Mor, Inger:
    Vietnam er helt klart et fantastisk land, og vi ønsker å dra tilbake hitt en gang! Det at Stian savnet Norge var ikke helt alvorlig ment, men vi syntes det var litt kjedelig å gå glipp av VM i Oslo da.. Oppe i nord Vietnam er det faktisk ganske kjølig. Kom tilbake til Hanoi fra Sapa i dag, og drar til Halong Bay i morgen. Kommer nok et nytt innlegg i løpet av en ukes tid;) Det at Besse ikke hadde noe lapp forundrer meg ikke, han er en ekspert på den slags ;)

    Torun:
    Det er jeg helt enig i! Mye morsommere å lese hva vi har opplevd, men husk at det kommer en eksamen en gang i fremtiden og da ;P Hehe, her derimot er det ikke noen eksamener i noen nærmere fremtid!

    Lisbeth:
    Uff ja, både 14 grader hos deg og nærmere null i Norge frister ikke akkurat nå! Har faktisk regn i dag, men skal sies at vi ikke har hatt noe særlig av det siden vi var i Afrika. Du må spare på de bildene og videoen fra selskapet. Selv om det ikke er mange, er det gøy å se ;) Er spennende med Portugisisk kurs igjen, og bra det er med den læreren du likte! Det kan jo alltids være at det blir litt lettere når dere er to norske, så kan man forklarer og hjelpe hverandre kanskje litt enklere =) Forresten du får tenke at en eller annen gang vil du bli ferdig med den puten (og da er det bare å starte på en ny eller et annet prosjekt) ;P Gleder oss utrolig mye til å besøke deg i Portugal og til å se hva du har drevet med i det siste. Men vi har jo fortsatt mye spennende å oppleve før den tid;)

    Trygve:
    Hehe, sånn kan det gå vet du. Du får sette deg inne på soverommet og slappe litt av om de har okkupert hele stuen;) Virker som du har ganske lange dager fortiden, får prøve å slappe av når du har mulighet! Er så spennende at dere skal flytte! Gleder meg til å se leiligheten =) og til å se dere i Portugal om ikke alt for lenge!

    Da var det på tide å sjekke kontoen for første gang på en alt for lang stund, og det var faktisk overraskende positivt. Ikke dårlig bare det ;) Men som økonomen jeg er og sparsom Stian er, lever vi billigst mulig hver dag ;)

    Glad i dere alle sammen! Hils hjem fra oss begge!

    SvarSlett
  7. Skjønner dere er et sted det ikke er veldig mye kontakt. Har jo ikke hørt noe på lenge... ihvertfall ikke på bloggen. Takk for hyggelig hilsner både til min dag og til mormor. Spesielt for henne å høre fra dere begge. Kjempeglad ble hun. Jeg og Tove teller nå dager til avreise til Sheffield.... og Snooker-VM. vet at du Stian misunner oss litt,men jeg misunner deg turen din så litt balanse må det jo være. Tiden går fort og gleder meg til å se dere igjen.
    Store klemmer fra mamma

    SvarSlett
  8. Hei hei Unni :) Vi har faktisk veldig mye internett tilgang, men har rett og slett ikke hatt tilgang til bloggen før nå! (Først nå vi klarte å finne et smutthull i Kinas blokkering) Det skulle jo bare mangle at vi ringte henne :) Stemmer det at jeg (Stian) misunner dere turen, men unner dere den også! Vi har det veldig bra her og koser oss masse :)

    NB! Tiden som står her er feil. Klokken er nå 12.40 og datoen er 7. april :) (men tider på innleggene er riktige!)

    SvarSlett