mandag 7. februar 2011

Kultur Sjokk....


We’re here! Vi landet endelig i Bangkok etter en alt for lang flytur! (ganske utrolig at en 12 timers flyreise fra London til Cape Town virker kortere enn 5 timers flyreise fra Dubai til Bangkok..) Det tokk ikke mindre enn 2.5 timer å komme oss gjennom ’immigration control’ (null system ’what so ever’, til og med Zimbabwe har bedre system!!), heldigvis ventet sekkene våres på oss da vi endelig kom oss igjennom. Å komme oss ut etter det gikk ganske greit, vi hoppet på en buss for å komme oss inn til sentrum. Fulgte ’Lonely Planet’ sitt råd om et billig sovested, ikke det at vi fant det vi skulle ha.. men fant et annet som ikke var så ille som vi gikk for (350B per rom per natt (B=Bath)). Skal sies at det vi egentlig lette etter var like rundt hjørnet, jaja sånn går det når vi er slitne og har lyst til å legge fra oss sekken! (Ok, det var faktisk bare 15 kr per pers per natten forskjell.. men for backpackere som det vi er så er det ganske mye!)

Disse to dagene har gått utrolig fort.. særlig siden vi i dag (7 feb) fant ut at vi drar i over i morgen..(til Phuket takket være Andre, for ikke å feire en men hele to bursdager!). Vi bor midt i markeds gater, noe som er veldig gøy! Vi opplever livet i sidegatene (som forsovet er turist inspirert) men likevel.. Her finnes alt fra Gull/Sølv selgere (helt egen sølv gate til og med) til massasje, alt hva kropp og sjel måtte ønske.. Skal sies at vi takket ja til olje massasje i en time for hele 500B(100 kr) til sammen, utrolig deilig etter litt over en måneds reise. 

En ting som vi virkelig var nødt til var å komme til den kinesiske ambassaden grunnet visum.. som da naive nordmenn pleier å gjøre er å praie en taxi, helt uvitende om avstand/trafikk… Taxi sjåføren prøvde å lure oss, men vi tok innersvingen (liker vi å tro hvertfall..) Da vi endelig ankom ambassaden (ikke to timers men 45 minutters taxitur etter) ble vi sluppet av i en bakgate hvor vi ble møtt av en fyr og en fyr/dame som ville ha oss til å signere noen papirer og gi fra oss passet.. Men som skeptiske nordmenn nektet vi! Dermed ble vi tatt med til kontoret, noe som roet oss litt mer ned!

Ikke langt ifra ”hotellet” ligger det et tempel vi tilfeldigvis gikk forbi, og dermed inn.. ikke det at Vivi fikk lov til å gå inn i selve tempelet siden hun hadde bare skuldre, men veldig fint å se utenifra.. derfra ble vi praia.. fyren der anbefalte oss å ta en ’tuk tuk’, 20B for sightseesing (skal sies at dette er ikke anbefalt i følge ’lonely planet’, men vi var heldige! Vi betalte bare 20 B faktisk!!*) Tuk tuk’en tokk oss til turist senteret (jeej endelig kom vi oss ditt) og til *Standing Buddah’ (40 m høy Buddah) og deretter hjem,,, Da vi var i turist-senteret booket vi plutselig buss billett til Phuket og tilbake, deretter til Grensen til Cambodia og videre til Siem Reap der vi skal fikse visum til Vietnam og se litt rundt (forhåpentligvis).

Tilslutt: I skrivende stund sitter vi på en Restaurant/Guest House like ved ”hotellet” vårt.. Vi må innrømme at det har vært veldig god service her, og forventer bedre i Phucket..

Ps: Igjen vi har fotsatt ikke god internett…. Bilder kommer.. men kommentarer er uansett hjertelig motatt!!!

Noen bilder er kommet.. :) (18-02.11)

4 kommentarer:

  1. Det høres ut som dere fremdeles har det topp. Vi tok mye tuk tuk i Thailand. 20B er jo ikke mer en ca 4 kroner, så det overlever dere vel. Men husk å prute, det er bare å gå så kommer de etter dere. Gled dere til Siem Reap. Byen er ikke spesielt spennende., så den blir dere fort ferdig med, men dere må dra til Angkor Archaeological Park og Angkor Wat. Den første er veldig stor, så der må dere ta en tuk tuk. Det går ikke ann å gå. Vi hadde en bil som kjørte oss, og som stoppet ved de forskjellige templene. Det er virkelig verdt en tur. God tur videre.

    SvarSlett
  2. Hva skjedde med objektiv? Kjøpte du et nytt? eventuelt hviket? Er vel ikke anbefalt fordi alle skal lure deg inn i en eller annen butikk eller noe der de lurer deg til å tro at du er veldig spesiell som får en veldig god deal for klær/smykker som egentlig er veldig dyre!!! Men dere styra jo bra unna det:) Jeg vil også feire bursdag i Thailand... Her snør det. Mvh. Trygve

    SvarSlett
  3. Riktig det med at det ikke er anbefalt! men men.. var jo moro da, og han som kjørte oss var veldig hyggelig og presset ikke noe på oss :) Ja mor, gleder oss til å komme til Siem Reap, men mye moro som skjer før den tid ;) Flere forslag til steder vi burde dra er det bare å komme med :) (Ikke lett å huske alt folk sa til oss for flere måneder siden..)

    SvarSlett
  4. Angkor Wat skulle jeg også likt å besøkt :)
    Dere får kose dere masse å feste med "måte" når Andre kommer nedover. Hurra for dere begge to :P

    SvarSlett